Musí montovať podlahové kúrenie i zdroj tepla jedna firma?

Infobar icon

Kliknite v hornom menu na VIP ceny, spustili sme prihlasovanie partnerov do nášho VIP programu.
Objavte revolučný luxusný all-in-one žľab AIO od belgického výrobcu I-Drain v sekcii sprchové žľaby a rošty.

Kategórie
 
 
 
Blog
 
 
 
 

Musí montovať podlahové kúrenie i zdroj tepla jedna firma?

Poznáme tú dilemu. Jedna firma má lepšiu cenu za montáž kotla a druhá zase za montáž podlahového kúrenia. Ale čo zodpovednosť? Nebudú sa potom vyhovárať, že jeho časť nefunguje kvôli tomu, že je zfušovaná druhá časť? Je nutné objednávať jednu firmu na montáž podlahového kúrenia i zdroj tepla? Je to doterajšia zvyklosť, ale vôbec nie nevyhnutnosť.

Každý teplovodný vykurovací systém sa delí na tzv. “primár”, t.j. výroba tepla a “sekundár”, t.j. odovzdávanie vyrobeného tepla. Tieto dve zložky vykurovania síce používajú rovnaké vykurovacie médium, čiže vodu, ktorá prúdi v celom systéme, ale sú oddelené guľovými uzávermi väčšinou ihneď za zdrojom tepla v strojovni. I samotná montáž týchto dvoch celkov prebieha v dvoch úplne oddelených fázach. Podlahové kúrenie sa montuje hneď potom, čo sú hotové vodoinštalácie a elektroinštalácie, ešte pred zaliatím podlahy. Zdroj tepla, resp. kompletáž strojovne sa realizuje až potom, čo je pripravená technická miestnosť, vrátane podlahovej krytiny a finálnej úpravy stien.

V praxi je tiež úplne bežné, že montáž podlahového kúrenia a montáž zdroja tepla realizujú odlišní montážnici. Čo sa týka zodpovednosti za dielo, lokalizácia vady je zrejmá vo väčšine prípadov ihneď na základe miesta poruchy, napr. pokiaľ je nejaká miestnosť málo dokurovaná, jedná sa s najväčšou pravdepodobnosťou o zle nadimenzované vykurovacie teleso, v tomto prípade okruh podlahového vykurovania a naopak, pokial kotol hlási poruchu, je potrebný zásah servisného technika, ktorý spravidla ani nie je zamestnancom firmy, ktorá Vám vykurovanie realizovala, ale zmluvný partner výrobcu kotla. Čiže v prípade reklamácie kotla voláte priamo servisáka a nie montážnu firmu, ktorá realizovala hydraulické zapojenie kotolne.

Aj kvôli tomu sa nemusíte báť objednať si dve osobitné firmy na montáž podlahového kúrenia a neskôr ďalšiu firmu na kompletáž strojovne. A prečo by ste to robili? Firmy, ktoré sa špecializujú na úzkoprofilovanú činnosť sú zväčša vo svojom obore profesionáli, výsledok teda môže byť kvalitnejší a vzhľadom na väčšie množstvo zákaziek rovnakej činnosti vedia pracovať s nižšou maržou. Takéto rozhodnutie Vám teda môže ušetriť nemalé náklady. Toto môžete aplikovať i v prípade, že plánujete podlahové kúrenie realizovať svojpomocne a na montáž kotla si potrebujete zavolať odbornú firmu.

Ak hľadáte skutočne profesionálne služby, ste u nás na správnom mieste. Na základe dlhoročných skúseností ponúkame komplexné riešenie dodávky aj montáže podlahového kúrenia.  Zároveň sme pre Vás pripravili BEZPLATNÝ KALKULÁTOR CENY, pomocou ktorého si môžete vypočítať predbežnú výšku nákladov na materiál a montáž podlahového vykurovania. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia