Infobar icon

Kliknite v hornom menu na VIP ceny, spustili sme prihlasovanie partnerov do nášho VIP programu.
Objavte revolučný luxusný all-in-one žľab AIO od belgického výrobcu I-Drain v sekcii sprchové žľaby a rošty.

Kategórie
 
 
 
 
 

Všetky potrebné komponenty k podomietkovej sprchovej batérii

Príklad pre výrobcu Kludi (aplikovateľné aj pre všetkých iných výrobcov, hlavné komponenty batériu a podomietkové teleso však odporúčame zakúpiť od rovnakého výrobcu).

Pri výbere podomietkovej sprchovej batérie máme k dispozícii dve základné riešenia. Buď si zvolíme termostatickú batériu, tzn. nie je nutné pákou miešať teplú a studenú vodu, ale si len nastavíme koľko °C by sme chceli a batéria nám teplotu namieša sama, alebo si vyberieme lacnejšie riešenie – klasická jednopáková podomietková batéria.

1. Termostatické sprchové batérie si vyberáme si len podľa dizajnu, technologicky medzi nimi nie sú zásadné rozdiely. V našom prípade si volíme: podomietková batéria Kludi Balance Kludi Balance
2. Klasické pákové podomietkové sprchové batérie medzi ktorými existuje viac typov batérií aj z jednej série. Technicky najvyspelejšie a najnovšie riešenia sú batérie v kombinácii s podomietkovým telesom Kludi Flexxboxx 88011. Batéria by v takomto prípade mala obsahovať ovládaciu jednotku ako v prípade série 01 Kludi Balance.  Batérie, ktoré sa kombinujú so staršími typmi podomietkových telies sú zväčša bez ovládacej jednotky a fungujú len ako vrchná dizajnová časť podomietkového riešenia 02 Kludi Balance.

PODOMIETKOVÉ TELESO
Jadrom každého podomietkového riešenia je podomietkové teleso, v ktorom sa mieša teplá a studená voda a zároveň teleso rozdeľuje prúd vody do jednotlivých výtokov pre ručnú sprchu alebo hlavovú prchu. 

1. Najnovšie riešenie od výrobcu Kludi je podomietkové teleso Flexxboxx.
2. Staršie typy podomietkových telies obsahujú aj ovládaciu jednotku a sú kombinovateľné len s konkrétnymi typmi batérií, preto si treba pozorne prečítať, ktoré podomietkové teleso je odporúčané ku tej ktorej batérii. Je to napríklad Kludi základné montážne teleso pod omietku.

SPRCHOVÁ SÚPRAVA
Ďalšou dôležitou súčasťou podomietkového riešenia je sprchová súprava. Tú si môžeme zakúpiť buď ako celý set alebo si ju môžeme vyskladať z jednotlivých komponentov. Pokiaľ si však kupujete celý set, väčšinou je riešený na nástennej tyči, čo nie je to pravé podomietkové riešenie. Kvôli jednoduchosti montáže a častokrát aj výhodnej cene je však takýto set pomerne obľúbený.

1. V ponuke sú sety s ručnou hlavicou. Kludi Balance nemá vo svojej sérii svoju dizajnovo charakteristickú sprchovú hlavicu, je teda potrebné vybrať set z inej série, napr. Kludi Zenta. Pri takomto sete, ktorý pozostáva zo samotnej sprchovej hlavice (1S = jeden typ prúdu vody, 2S = dva voliteľné typy prúdov, 3S = tri voliteľné typy prúdov), sprchovej hadice, nástennej tyče a držiaka na sprchovú hlavicu si treba všimnúť, či je súčasťou setu aj tzv. pripojovacie kolienko. Je to komponent, ktorý slúži ako pevný výstup z vodovodného potrubia v stene do sprchovej hadice v priestore. V tomto prípade pripojovacie kolienko pre sprchu nie je súčasťou setu a je potrebné ho dokúpiť. Aby som to zhrnul, vo väčšine prípadoch je potrebné zakúpiť sprchový set + pripojovacie kolienko pre sprchovú hadicu.
2. V tejto možnosti si vyskladáme to pravé podmietkové riešenie bez použitia nástennej tyče. Komponenty sú kombinovateľné aj s výrobkami od iných výrobcov.

HLAVOVÁ SPRCHA
Hlavová sprcha je už v dnešnej dobe štandardom a veľmi komfortným a funkčným riešením. Vybrať si ju môžete podľa veľkosti alebo tvaru. Kludi Balance nemá vo svojej sérii svoju sprchovú hlavu, vybrať si však môžete akúkoľvek inú hlavu, napr. Kludi A-QA. Pripojiť sa môže dvomi spôsobmi. Buď ju napojíme na vodovodné potrubie z boku zo steny alebo zhora zo stropu.

1. Pokiaľ hlavovú sprchu pripájame z boku zo steny, potrebujeme ku nej dokúpiť sprchové rameno. Produkty sa líšia dĺžkou alebo tvarom krytky, tzv. rozety, ktorá je buď hranatá alebo okrúhla. V našom prílade si vyberieme čo najdlhšiu a s okrúhlou rozetou sprchové rameno Kludi A-QA.
2. Pokiaľ hlavovú sprchu pripájame z vrchu zo stropu, potrebujeme ku nej dokúpiť ešte stropnú prípojku. Aj tu si vyberieme s okrúhlou rozetou stropný výpust Kludi A-QA .

Popísal som tu jeden z najpredávanejších spôsobov ako si vyskladať komponenty pre podomietkové riešenie sprchovej batérie. Na záver teda stručné zhrnutie, čo všetko potrebujete:  podomietková batéria, podomietkové teleso, pripojovacie kolienko, sprchovú hadicu, nástenný držiak pre ručnú sprchu, sprchovú hlavicu, hlavovú tanierovú sprchu a pripojovacie rameno pre hlavovú sprchu. Fajnšmekri ešte môžu k tejto zostave pridať masážne trisky. Čo sa týka odtoku vody, pri použití sprchovacej vaničky je ešte potrebné zakúpiť sifón, alebo sprchový žľab pri použití dlažby. To je už však iná téma a bude popísaná v osobitnom blogu. Ak máte vo svojich predstavách ešte iné riešenie,  pokojne nám napíšte na info@ozonius.sk a radi vyskladáme komponenty špeciálne pre Vás.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia