KÚPEĽŇA

Infobar icon

Kliknite v hornom menu na VIP ceny, spustili sme prihlasovanie partnerov do nášho VIP programu.
Objavte revolučný luxusný all-in-one žľab AIO od belgického výrobcu I-Drain v sekcii sprchové žľaby a rošty.

Kategórie
 
 
 
 
 

Malá kúpeľňa sa už v nových domoch nenosí

Naše mestá sú zaplavené panelákmi, v ktorých kúpeľňa naozaj nemá svoje dôstojné miesto. Ich rozloha je pochopiteľne malá, nemožno sa čudovať, veď čo by sme už len do nej kreatívne dávali pred tridsiatimi rokmi. Všetci si boli rovní i zariadenia kúpeľne boli rovnaké. Malá kúpeľňa, rozloha cca 2x2m a v nej napratané umývadlo s jednou vodovodnou batériou, ktorá bola spoločná aj pre vaňu. Igelitový sprchový záves a ohrievač s nápisom „nešahať z vane!” Tí šťastnejší do tohto umakartového minipriestoru napchali aj pračku. Ja viem, keď už je to raz postavené a dal som celé moje súčasné i budúce úspory na byt, musím sa s tým naučiť žiť. Niekoľko nápadov na záchranu tejto “kutice” napíšem v ďalšom článku.

Čítať viac

Čo všetko ešte potrebujete dokúpiť k podomietkovej vaňovej batérii.

Príklad pre výrobcu Kludi (aplikovateľné aj pre všetkých iných výrobcov, hlavné komponenty batériu a podomietkové teleso však odporúčame zakúpiť od rovnakého výrobcu).

Pri výbere podomietkovej vaňovej batérie máme k dispozícii dve základné riešenia. Buď si zvolíme termostatickú batériu, tzn. nie je nutné pákou miešať teplú a studenú vodu, ale si len nastavíme koľko °C by sme chceli a batéria nám teplotu namieša sama, alebo si vyberieme lacnejšie riešenie, klasickú jednopákovú podomietkovú batériu.

1. Termostatické vaňové batérie si vyberáme len podľa dizajnu, technologicky medzi nimi nie sú zásadné rozdiely. V našom prípade si volíme Kludi Balance.
2. Klasické podomietkové batérie pri ktorých existujú aj viaceré typy z jednej série. Technicky najvyspelejšie a najnovšie riešenia sú batérie v kombinácii s podomietkovým telesom Kludi Flexxboxx. Batéria by v takomto prípade mala obsahovať ovládaciu jednotku. (Batérie, ktoré sa kombinujú so staršími typmi podomietkových telies sú zväčša bez ovládacej jednotky a fungujú len ako vrchná dizajnová časť podomietkového riešenia). V prípade série Kludi Balance si podľa dizajnu môžeme vybrať buď 01 Kludi Balance vaňová batéria alebo 02 Kludi Balance vaňová batéria.

 

Čítať viac

Všetky potrebné komponenty k podomietkovej sprchovej batérii

Príklad pre výrobcu Kludi (aplikovateľné aj pre všetkých iných výrobcov, hlavné komponenty batériu a podomietkové teleso však odporúčame zakúpiť od rovnakého výrobcu).

Pri výbere podomietkovej sprchovej batérie máme k dispozícii dve základné riešenia. Buď si zvolíme termostatickú batériu, tzn. nie je nutné pákou miešať teplú a studenú vodu, ale si len nastavíme koľko °C by sme chceli a batéria nám teplotu namieša sama, alebo si vyberieme lacnejšie riešenie – klasická jednopáková podomietková batéria.

1. Termostatické sprchové batérie si vyberáme si len podľa dizajnu, technologicky medzi nimi nie sú zásadné rozdiely. V našom prípade si volíme: podomietková batéria Kludi Balance Kludi Balance
2. Klasické pákové podomietkové sprchové batérie medzi ktorými existuje viac typov batérií aj z jednej série. Technicky najvyspelejšie a najnovšie riešenia sú batérie v kombinácii s podomietkovým telesom Kludi Flexxboxx 88011. Batéria by v takomto prípade mala obsahovať ovládaciu jednotku ako v prípade série 01 Kludi Balance.  Batérie, ktoré sa kombinujú so staršími typmi podomietkových telies sú zväčša bez ovládacej jednotky a fungujú len ako vrchná dizajnová časť podomietkového riešenia 02 Kludi Balance.

Čítať viac

Rozdiel medzi podomietkovými batériami (na príklade série Kludi Bozz)

Pokiaľ ste sa rozhodli pre podomietkové riešenie sprchy alebo vane vo svojej kúpeľni, okrem otázky na všetky potrebné komponenty ostáva častokrát už len jedna. Čím sa líšia jednotlivé podomietkové batérie, keď všetky vyzerajú v rámci jednej série takmer rovnako?

Vysvetlíme si to napr. na sérii Bozz od nemeckého výrobcu Kludi.

Čítať viac
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia